• Nederländsk kvalitetsdesign
  • Energisnålt & hållbart
  • Enkelt & flexibelt
  • 5 års garanti
Mer information

Service

Vanliga frågor

Sortiment

Är in-lites utomhuslampor vattentäta?

Alla armaturer från in-lite lämpar sig för utomhusbruk. Våra armaturer med LED-ljuskällor är vattenbeständiga produktens IP-värde), men är inte konstruerade för permanent placering under vatten. Använd vår undervattenspotlight.

Är inte halogenbelysning stämningsfullare än LED?

Nej, det har ändrats. Våra LED-armaturer har en varmt vitt ljus med mycket naturlig färgåtergivning. Och de är mycket hållbarare och energisnålare än halogen. Läs mer på sidan Trädgårdsbelysning med LED.

Får jag garanti på in-lites produkter?

Ja, vi erbjuder en omfattande garanti. Gå till sidan Garanti & reparationer

Finns det också in-lite-utomhuslampor med sensor?

Våra transformatorer är utrustade med en ljussensor som gör att belysningen tänds automatiskt när det blir mörkt. Läs mer på sidan Installationstips eller i bruksanvisningen till transformatorn.

Har ni också undervattensbelysning?

Ja, i vårt sortiment finns också en undervattensspotlight med LED som lämpar sig för permanent användning under vatten. Vill du veta mer om dammbelysning? Läs vår blogg.

Hur vet jag vilken typ av transformator jag ska köpa?

Det beror på armaturernas totala installationsvärde (VA-värde). Se din belysningsplan. Transformatorn måste ha tillräcklig effekt för att kunna styra belysningen. För mer information, ta en titt på vår blogg om transformatorn. 

Hur vet man vilken effekt en in-lite-utomhuslampa har?

På förpackningen till in-lites armaturer anges effekten i watt. Ofta står det också på själva lampan. Du kan också hitta information i vår produktöversikt på hemsidan och i den separata produktöversikten som hör till broschyren.

Jag har halogenbelysning från in-lite i trädgården. Kan jag kombinera det med LED-belysning?

Ja, alla armaturer från in-lite, från LED till halogen, kan kombineras. För bästa möjliga ljusstyrka, ta hänsyn till transformatorns maxbelastning och kablarnas maxlängd. Läs mer på sidan Installationstips och i bruksanvisningen till våra transformatorer och kablar.

Kan alla in-lite-transformatorer och kablar kombineras med varandra?

Ja, med undantag av vår mini transformator. Vi rekommenderar att använda en sorts kabel i trädgården, även om du vill installera flera transformatorer (d.v.s. göra flera kabelplaner för en och samma trädgård). På så sätt förhindrar man misstag som kan leda till att systemet inte fungerar väl.

Kan jag använda en LED-lampa i armaturen för halogen- eller glödlampor?

Nej, det går inte. Armaturens konstruktion är inte lämpad för en LED-ljuskälla.

Kan jag montera in er belysning i stenläggning eller träkonstruktioner?

Ja, en del av vårt sortiment av markspotlights kan monteras in i stenläggning och/eller trä. Hur man gör, kan du läsa i installationstipsen för respektive markspotlight samt i bruksanvisningen.

Titta på vårt urval av markspotlights som passar till betong och natursten

Titta på vårt urval av markspotlights som passar till träkonstruktioner

Kan man köra över in-lites markspotlights?

Ett antal av våra inmonterade armaturer kan användas på till exempel en uppfart. Titta i vår produktöversikt efter markspotlights som kan köras över.

Tål in-lites utomhuslampor snö och kyla?

Ja, du kan låta våra lampor stå ute hela vintern. När vi konstruerade dem tog vi hänsyn till olika extrema förhållanden i trädgården.

Observera! Ett undantag: Undervattenspotlighten SUB måste tas upp ur vattnet på vintern. Denna spotlight lämpar sig för vattentemperaturer på 4 - 35 °C. Ta alltså upp din SUB i tid för att förhindra att den fryser sönder.

Vad är skillnaden mellan LED-belysning från in-lite och andra märken?

Vi formger våra produkter själva och med ett högkvalitativt sortiment LED-utomhusbelysning kan vi erbjuda 5 års garanti. Vårt företag har en affärsidé och en mission. Varje dag arbetar ett team på ca tjugo entusiastiska personer med att skapa unika utomhusmiljöer. Det gör vi genom att skapa vackra utomhuslampor, men framför allt genom att inspirera så många människor som möjligt och visa dem att belysning hör hemma i alla utomhusmiljöer. Mer om vårt företag och våra produkter kan du läsa på sidan 'Om in-lite'.

Vilka är fördelarna med trädgårdsbelysning med LED?

Trädgårdsbelysning med LED är det mest miljövänliga och energisnåla alternativet för belysning av trädgårdar (och offentliga miljöer). Läs mer om det på sidan LED trädgårdsbelysning.

Vilka armaturer ska jag välja?

Vi kan mycket väl föreställa oss att du behöver lite hjälp när du ska välja trädgårdsbelysning. Med vår Product Advisor kan du se vilka armaturer som passar bäst och hur de ska monteras.