• Nederländsk kvalitetsdesign
  • Energisnålt & hållbart
  • Enkelt & flexibelt
  • 5 års garanti
Mer information

Service

Vanliga frågor

Allmänt

Är inte halogenbelysning stämningsfullare än LED?

Nej, det har ändrats. Våra LED-armaturer har en varmt vitt ljus med mycket naturlig färgåtergivning. Och de är mycket hållbarare och energisnålare än halogen. Läs mer på sidan Trädgårdsbelysning med LED.

Får jag garanti på in-lites produkter?

Ja, vi erbjuder en omfattande garanti. Gå till sidan Garanti & reparationer

Ger 12-voltsbelysning mindre starkt ljus är 230-voltsbelysning?

Nej, det är ett missförstånd. Utomhuslampans ljuskälla (LED, halogen, glödlampa) och effekt (antalet watt) är avgörande för ljusstyrkan. Här kan du läsa allt om fördelarna med trädgårdbelysning som baserar sig på 12 volt.

Hur gör man en belysningsplan?

I vår blogg kan du läsa hur man gör en belysningsplan.

Hur gör man en kabelplan?

I vår blogg kan du läsa hur man gör en kabelplan.

Hur lång är den garanterade livslängden för LED-belysningen?

In-lite ger 5 års garanti på sina armaturer. Men vi kan dock inte garantera ett visst antal drifttimmar. Tillverkaren av de LED-lampor vi använder i våra armaturer anger en livslängd på ca 25.000 timmar. Tillverkarens uppgifter baseras på en idealisk situation utan någon form av belastning. Det går inte att jämföra med de omständigheter som en armatur med LED-ljuskälla utsätts för i praktiken. Faktorer såsom väder och vind, felaktig montering och spänningsfluktuationer i elnätet kan påverka livslängden negativt. Mer information om vår garanti hittar du på sidan Garanti & reparationer.

Jag har halogenbelysning från in-lite i trädgården. Kan jag kombinera det med LED-belysning?

Ja, alla armaturer från in-lite, från LED till halogen, kan kombineras. För bästa möjliga ljusstyrka, ta hänsyn till transformatorns maxbelastning och kablarnas maxlängd. Läs mer på sidan Installationstips och i bruksanvisningen till våra transformatorer och kablar.

Kan jag använda en LED-lampa i armaturen för halogen- eller glödlampor?

Nej, det går inte. Armaturens konstruktion är inte lämpad för en LED-ljuskälla.

Måste jag först göra en belysningsplan?

Du måste inte, men det är förståndigt. Med en belysningsplan hamnar belysningen på rätt plats. En genomtänkt plan gör valet av armaturer enklare och du kan snabbt och enkelt räkna ut vilka tekniska anordningar som behövs. Väl börjat är hälften gjort! I vår blogg kan du läsa hur man gör en belysningsplan.

Vad är skillnaden mellan LED-belysning från in-lite och andra märken?

Vi formger våra produkter själva och med ett högkvalitativt sortiment LED-utomhusbelysning kan vi erbjuda 5 års garanti. Vårt företag har en affärsidé och en mission. Varje dag arbetar ett team på ca tjugo entusiastiska personer med att skapa unika utomhusmiljöer. Det gör vi genom att skapa vackra utomhuslampor, men framför allt genom att inspirera så många människor som möjligt och visa dem att belysning hör hemma i alla utomhusmiljöer. Mer om vårt företag och våra produkter kan du läsa på sidan 'Om in-lite'.

Var kan man skaffa in-lite-utomhusbelysning?

Vår belysning säljs via olika försäljningsställen.

Vilka är fördelarna med trädgårdsbelysning med LED?

Trädgårdsbelysning med LED är det mest miljövänliga och energisnåla alternativet för belysning av trädgårdar (och offentliga miljöer). Läs mer om det på sidan LED trädgårdsbelysning.

Vilka armaturer ska jag välja?

Vi kan mycket väl föreställa oss att du behöver lite hjälp när du ska välja trädgårdsbelysning. Med vår Product Advisor kan du se vilka armaturer som passar bäst och hur de ska monteras. 

Vilka tillämpningar finns det för utomhusbelysning?

Utomhusbelysning skapar trygghet och stämning. Men vi berättar gärna mer... Allt du vill veta om utomhusbelysning kan du läsa på sidan Hjälp att välja trädgårdsbelysning.
För lite extra hjälp när du ska välja trädgårdsbelysning, kan du använda vår Product Advisor. Med detta online verktyg kan du se vilka armaturer som passar bäst till olika delar av i trädgården, samt hur de ska monteras.