• Nederländsk kvalitetsdesign
  • Energisnålt & hållbart
  • Enkelt & flexibelt
  • 5 års garanti
Mer information

Service

Vanliga frågor

Alla frågor

Är det svårt att anlägga in-lite-trädgårdsbelysning?

För att anlägga in-lite-trädgårdsbelysning behöver du inga tekniska specialkunskaper. För mer information om vårt system, titta på sidan in-lites 12-voltssystem och sidan Installationstips.

Är in-lites 12-voltssystem helt säkert?

Ja, vårt system är absolut säkert. Även med lekande barn eller grävande husdjur. Fler fördelar hittar du på sidan in-lites 12-voltssystem.

Är in-lites utomhuslampor vattentäta?

Alla armaturer från in-lite lämpar sig för utomhusbruk. Våra armaturer med LED-ljuskällor är vattenbeständiga produktens IP-värde), men är inte konstruerade för permanent placering under vatten. Använd vår undervattenspotlight.

Är inte halogenbelysning stämningsfullare än LED?

Nej, det har ändrats. Våra LED-armaturer har en varmt vitt ljus med mycket naturlig färgåtergivning. Och de är mycket hållbarare och energisnålare än halogen. Läs mer på sidan Trädgårdsbelysning med LED.

Är min trädgårdsbelysning tänd hela natten?

Det kan den vara, men det är inget måste. Med timern på transformatorn kan du ställa in hur länge belysningen ska vara tänd. Titta på filmen ”Ställa in transformatorn”  eller läs bruksanvisningen till transformatorn.

Det är kondens I min Utomhuslampa, är det skadligt?

Eftersom utomhuslampor står i trädgården året om, kan det hända att det bildas kondens på insidan av armaturen. Det är en naturlig process som uppstår när luftfuktigheten och temperaturen inuti lampan skiljer sig från luften utanför lampan. Det har inget att göra med hur vattentät armaturen är. In-lites utomhuslampor är konstruerade för att inte ta skada. Ljuskällan och elektroniken är helt skyddade mot fukt. Beroende på konstruktionen, kan det uppträda mer i vissa armaturer än andra. Det är inte farligt eller skadligt. När väderförhållandena ändras, försvinner kondensen av sig själv.

Får jag garanti på in-lites produkter?

Ja, vi erbjuder en omfattande garanti. Gå till sidan Garanti & reparationer

Finns det också in-lite-utomhuslampor med sensor?

Våra transformatorer är utrustade med en ljussensor som gör att belysningen tänds automatiskt när det blir mörkt. Läs mer på sidan Installationstips eller i bruksanvisningen till transformatorn.

Ger 12-voltsbelysning mindre starkt ljus är 230-voltsbelysning?

Nej, det är ett missförstånd. Utomhuslampans ljuskälla (LED, halogen, glödlampa) och effekt (antalet watt) är avgörande för ljusstyrkan. Här kan du läsa allt om fördelarna med trädgårdbelysning som baserar sig på 12 volt.

Har ni också undervattensbelysning?

Ja, i vårt sortiment finns också en undervattensspotlight med LED som lämpar sig för permanent användning under vatten. Vill du veta mer om dammbelysning? Läs vår blogg.

Hur ansluter man belysningen till 12-voltskabeln?

in-lite-belysning ansluter man till lågspänningskabeln med hjälp av in-lites kopplingsdelar Easy-Lock och mini-connector. På sidan Installationstips finns ett antal praktiska filmer om hur man ansluter vårt system. För specifika installationsinstruktioner, använd alltid bruksanvisningen och monteringsråden som hör till produkten i fråga.

Hur gör man en belysningsplan?

I vår blogg kan du läsa hur man gör en belysningsplan.

Finns din fråga inte med?

Kan du inte hitta svaret på din fråga? Ta då kontakt med oss!

Kontakt