• Nederländsk kvalitetsdesign
  • Energisnålt & hållbart
  • Enkelt & flexibelt
  • 5 års garanti
Mer information

Underhållstips

Precis som resten av din trädgård måste också utomhusbelysningen underhållas. Med följande enkla tips håller du dina utomhuslampor snygga länge.

in-lite underhållstips

Rengöra trädgårdslampor

Rengör dina trädgårdslampor minst en gång om året, till exempel på våren, med en ren trasa och varmt vatten. Bryt för säkerhets skull strömmen. Det är speciellt viktigt om dina armaturer är anslutna till 230 volt!

in-lite Ground spot RVS

Underhålla delar av rostfritt stål

Hur tåligt rostfritt stål än är, kan smuts, gödselmedel eller salter leda till rost. Därför har vi ett speciellt underhållsmedel för armaturer (med delar) av rostfritt stål: INNOSOFT B570 / INNOPROTECT B580 Behandla armaturerna direkt efter installationen med ovan nämnda rengörings- och underhållsmedel och upprepa helst behandlingen en gång om året. Om oxidering ändå skulle uppträda, kan du också använda dessa medel. Titta i broschyren för mer information eller be din återförsäljare eller trädgårdsmästare om hjälp.

Titta på broschyren
in-lite utomhusbelysning mini scope

Byta lampor

Om din trädgårdsbelysning består av halogen- eller glödlampor får du räkna med att byta lampor regelbundet (hur ofta beror på hur länge belysningen är tänd). Om du har trädgårdslampor med LED behövs det inte.

in-lite utomhusbelysning säsongsljus

Säsongsljus

På vintern ser din trädgård annorlunda ut än på sommaren. Vår och höst är perfekta tillfällen att granska din belysning. Behövs du ändra eller anpassa något? Tänk på att du under vintern inte kommer att sitta så ofta i trädgården, utan mest kommer att titta på den inifrån. Under de mörka månaderna kommer du ha nytta och nöje av en ljuspunkt längst bak i trädgården. På så sätt kan du se hela trädgården från huset, vilket inte bara är stämningsfullt utan också känns tryggt. På sommaren däremot, vill du förstås betona din altan och vackra växter som står i blom. Vår belysning är enkel att flytta, så det är lätt att ändra din belysningsplan. Din trädgård är en levande helhet.