• Nederländsk kvalitetsdesign
  • Energisnålt & hållbart
  • Enkelt & flexibelt
  • 5 års garanti
Mer information

Anlägga in-lite i 5 steg

STEG 2: KABEL

STEG 2: KABEL

In-lite utomhusbelysning baseras på lågspänning (12 volt). Det innebär att du kan anlägga belysningen själv, enkelt och säkert. 5 enkla steg till ett professionellt utformat system.

 

Linjär kabelplan och maximal kabellängd

Att dra en kabel linjärt betyder att huvudkabeln kommer från transformatorn och man gör eventuella delningar från den. Änden på huvudkabeln ligger alltså lös i trädgården och ska inte kopplas tillbaka till transformatorn. För att se till att du inte överskrider den maximala kabellängden, mäter du längden från transformatorn till änden på kabeln. Det gäller också förgreningar.

Vi har två olika typer av kablar i sortimentet: 14/2 och 10/2. Den maximala kabellängden för 14/2-kabeln, linjärt dragen, är 40 meter. Den maximala kabellängden för 10/2-kabeln, linjärt dragen, är 80 meter.

Vill du läsa mer om linjär kabelplan och maximal kabellängd?

LÄS MER

Göra förgreningar (uppdelad kabelplan)

För att enkelt kunna föra kabeln längs armaturerna kan du också dela upp den med kabelkopplingar (CC-2). Här gäller samma maximala kabelavstånd (räknat från transformatorn till änden på kabeln).

Snygga, täta kabeländar

Är du klar med kabeln? Glöm då inte att avsluta snyggt med de speciella kabellocken. Kabellocken levereras tillsammans med transformatorn.

 

 

Cable

Armaturens kabellängd

Våra armaturer har en standard kabellängd på cirka 60 cm (ev. avvikande längd anges intill produkten på hemsidan). Det går bra att använda en förlängningskabel för att placera armaturen längre bort från huvudkabeln. Det är praktiskt om du har armaturer som sitter högt upp eller om du arbetar in Ø22 mm markspotlights i en altan eller dylikt (annars kommer man inte åt Easy-Lock).

Observera!

Till 12-voltssystemet använder in-lite kablar av hög kvalitet. Det är viktigt för att förhindra ”voltage drop” (spänningsfall) över långa avstånd och för att skydda kabeln mot väder och vind. Om du använder kablar från andra tillverkare för att ansluta in-lite-armaturer, gäller inte garantin.

Steg 1: Transformator

Steg 1 är att ansluta transformatorn. Transformatorn styr belysningen och sköter strömförsörjningen till systemet. Gå tillbaka till steg 1 för att se hur transformatorn ska installeras.

STEG 1

Steg 3: Easy-Lock

Med Easy-Lock kopplar man enkelt ihop armaturen med 12-voltskabeln. Nyfiken på hur det går till? Gå till steg 3 för att se hur Easy-Lock ska anslutas.

STEG 3