• Nederländsk kvalitetsdesign
  • Energisnålt & hållbart
  • Enkelt & flexibelt
  • 5 års garanti
Mer information

I Helens och Follys trädgård

helen_folly

En grön oas

Helens och Follys trädgård är en liten grön oas mitt i det holländska samhället Hendrik-Ido-Ambacht. Mest iögonenfallande i trädgården är det japanska Katsuraträdet, Cercidiphyllum japonicum. Det är ett träd med fräscht gröna hjärtformade blad. Trädet är inte bara vackert att se på inifrån vardagsrummet, det ger också välbehövlig skugga under varma sommardagar. ”Vi har hängt upp en loungestol i trädet så att vi kan njuta av skuggan på sommaren. Det är verkligen en av våra favoritplatser!” berättar Helen. ”Trädet skuggar dessutom vår matplats, och det är skönt om vi börjar grilla tidigt en sommareftermiddag. Senare på kvällen kompletterar belysningen på ett fint sätt,” infogar Folly.

trädgård helen folly

Det vackra Katsuraträdet accentueras

Olika belysning har monterats på flera platser i trädgården. Självfallet har man belyst rabatterna. Eftersom växtligheten är hög har man valt LIV DARK. Katsuraträdet lyses upp med tre NERO, vilket gör att hela kronan är jämnt belyst. NERO-armaturerna har placerats i gruset runt trätrallarna. Det gör att de knappt syns från hängstolen.

helen och folly från huset

Djup i trädgården

”Från huset tittar vi egentligen alltid ut på trädgården. Med hjälp av HYVE 22 i trappan och spotlights längst bak i trädgården har vi skapat mer djup,” berättar Helen. Ljusen i trappan har också en praktisk funktion. De lyser upp och gör det lättare att se var man ska sätta fötterna. Av samma anledning har WEDGE WHITE monterats på träplanket. De lyser upp dörren till skjulet och grinden. Det är praktiskt när barnen kommer hem på kvällen.” Dessutom tycker jag om färgen på vägglamporna och hur de positionerats.” De väcker uppmärksamhet och förstärker vårt svart-vita trädgårdstema,” tillägger Helen.

helen och folly Katsuraträdet
helen och folly wedge white
helen och folly hängstolen
inspiration

Vill du ha mer inspiration?

Nyfiken på vad utomhusbelysning kan göra för din trädgård? På vår inspirationssida visar vi bland annat hur du kan belysa de delar och föremål i trädgården som du tycker bäst om. Du kan också ta en titt i den virtuella trädgården. 

Se inspiration