• Nederländsk kvalitetsdesign
  • Energisnålt & hållbart
  • Enkelt & flexibelt
  • 5 års garanti
Mer information

in-lite

Blogg

Inspiration / Produkt

Pricken på i: dammbelysning!

Har du gjort en belysningsplan för hela din trädgård? Glöm då inte undervattensbelysning till din damm eller andra vattenobjekt! Vatten ger trädgården en extra dimension, det är ojämförbart med andra trädgårdsobjekt. I kombination med dammbelysning kan du skapa en fantastisk effekt med många olika tillämpningar.

Dammbelysning, ett fint komplement
Dammbelysning eller undervattensbelysning i trädgården? Förutom våra vanliga utomhuslampor på 12 volt har vi också en undervattenspotlight som du kan belysa olika vattenobjekt med. SUB Undervattenspotlight har specialkonstruerats för användning under vattnet, till exempel för att belysa dammar och fontäner, men den kan också användas ovan ytan.

Diverse tillämpningar
Med hjälp av dammbelysning kan du göra världen under vattnet synlig; fiskar och vattenväxter m.m. Du kan också belysa ett vattenfall underifrån. Det ger en fin, lekfull effekt. När det gäller dammbelysning behöver inte ljuset komma från själva dammen. Man kan också belysa en damm eller annat vattenobjekt utifrån med spotlights som MINI SCOPE eller SCOPE. Om du har en bakre vägg, kan du också montera en CUBID eller MINI SCOPE på den. Eller placera en MINI SCOPE DUO i planteringen bredvid dammen och rikta spotlightsen mot själva vattenobjektet. För en imponerande effekt; kombinera olika typer av LED-belysning.

in-lite SUB vijververlichting
Stämningsfull och energisnål
För undervattensbelysning utifrån själva dammen väljer du en SUB undervattenspotlight. SUB ger ett spritt stämningsljus upp till 3 meter och levereras med en tyngd i lampfoten. På så sätt är den lätt att montera och håller sig på plats. Med den justerbara spotlighten kan du inreda din dammbelysning efter eget tycke och smak. Spotlighten är helt vattentät och klarar långvarig nedsänkning under vatten på större djup (IP-68). Tack vare ljuskällan med LED är den energisnål och drar bara 4,5 watt. Men se upp när det blir kallt. SUB kan användas vid temperaturer över 4 grader. Ta alltså upp den ur dammen på vintern.

Precis som alla in-lite utomhuslampor ansluter man SUB undervattenspotlight till in-lite 12 volt voltskabeln. Spotlighten har en extra lång anslutningskabel (5 meter) så att man kan placera mini-connectorn ovanför vattnet. På så sätt kan du kombinera din utomhusbelysning med dammbelysningen, d.v.s. du behöver bara skaffa ett system.

Inspiration belysning av dammar och vattenobjekt
Vill du ha idéer om hur du kan använda belysning till vattenobjekt och undervattensbelysning, ta en titt på vår inspirationssida om vatten i trädgården. Ett vackert belyst vattenobjekt blir ett uppskattat blickfång i din trädgård!

Tillbaka till översikt

Använda produkter

in-lite trädgårdsbelysning Utomhusspotlights SUB

SUB

Undervattenspotlight med ballast