• Nederländsk kvalitetsdesign
  • Energisnålt & hållbart
  • Enkelt & flexibelt
  • 5 års garanti
Mer information

in-lite

Blogg

Inspiration

4 oumbärliga tips för din belysningsplan

För en vackert upplyst trädgård rekommenderar vi att du börjar med en göra en belysningsplan. Men hur gör man för att belysningsplanen ska bli bra? Här får du fyra viktiga tips för en lyckad belysningsplan.

4 tips voor je lichtplan

Belysningsplanen är till för att få översikt av vad du vad vill belysa, hur, och med vilka armaturer. För en belysningsplan med vacker ljusbalans finns det 4 saker som är viktiga att ta hänsyn till.

1. Synlijner

När du designar din belysningsplan måste du fundera på varifrån du ser mest av trädgården. Oftast är det från vardagsrummet eller altanen. Tänk på att det är de delarna av trädgården som du också vill kunna se på kvällen.

2. Kontraster

Se till att det finns tillräckligt med kontraster i din belysningsplan. Det vill säga, inte för mycket och inte för lite belysning. Din trädgård behöver inte bada i ljus. Se till att det också finns mörka delar i trädgården. På så sätt blir de belysta delarna ännu mer iögonenfallande.

3. Intensitet

Blanda armaturer med stort eller starkt ljus med armaturer som ger litet eller milt ljus. Det gör belysningsplanen intressantare. I beskrivningen till alla in-lite-armaturer på hemsidan och i produktöversikten står vilken sorts ljus de ger.

4. Ljusriktning

Variera också med olika ljusriktning och olika sorters armaturer i belysningsplanen. Om du till exempel bara använder utomhusspotlight, ger det en ensidig och tråkig bild. Kombinera hellre med markspotlights, stående lampor, vägglampor och spotlights. På så sätt uppstår ett lekfullt ljus.

 

Tillbaka till översikt